De Groep

De Groep

Photo by Manfred Pollert

Photo by Manfred Pollert

FlagEN

 

Hoe kan de Amerikaanse Bluegrass de Oosterse meditatieve muziek of zelfs de funk uit de jaren ’70 ontmoeten? Hoe kunnen een banjo, een mandoline en een basgitaar aansluiting vinden bij de Ierse folk, de Afrikaanse ritmes…of flirten met rock of zelfs barok muziek?

Drie Belgische muzikanten geven op deze vragen een aantal mogelijke antwoorden. Hun eerste album “Louvat Bros” sleept in 2012 de “Liz Meyer Award” in de wacht, hiermee de groep in de spotlight plaatsend als meest innovatieve groep op de Europese Bluegrass scène. In 2014 wordt hun tweede album “Contrastes” geproduceerd door Acoustic Music Records het meest toonaangevend Duitse label op gebied van akoestische muziek in Europa. Een titel naar het beeld van de muziek: coherent en contrasterend.

Alles begint in 2010. De broers Louvat, Steve (vijf snaren banjo en finger-picking gitaar) en Jefferson (Amerikaanse mandoline en mandola), muzikale spitsbroeders sinds hun jeugd besluiten om Michel Vrydag (basgitaar) uit te nodigen om volgende uitdaging aan te gaan: een repertoire schrijven waarin muzikale invloeden uit de hele wereld harmonieus samenkomen (Bluegrass, Irish, Klezmer muziek, Blues, Barok, Jazz, Rock,…) en deze met finesse, vrolijk en enthousiast te brengen.

De Louvat Bros willen een nieuwe wind laten waaien over de akoestische scène, de niet alledaagse instrumentale combinatie, brengt hun wereldwijd op het podium. De groep trad reeds in volgende landen op: in Europa (België, Luxemburg, Spanje, Ierland, Duitsland, Holland, Frankrijk, Hongarije, Zwitserland, Tsjechische Republiek,…), in Canada (Quebec) en in de V.S. (viermaal op het International Bluegrass Festival te Oklahoma, IBMA showcase in Louisville en in Kentucky)

Een trio om voor geen enkele reden te missen!

« LOUVAT Bros, sparkling tone that rocks! »

 

 

%d blogueurs aiment cette page :